Kütləvi zəhərlənməyə keyfiyyətsiz ət səbəb olub

Bakı/13.08.18/Turan: Avqustun 11-də Bakının Nərimanov rayonundakı "Tonqal" restoranında 13 nəfər zəhərlənib.

Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin məlumatında deyilir ki, araşdırma zamanı müəyyən edilib ki, restoranda şam yeməyindən sonra müxtəlif masalarda əyləşən iki ailə üzvlərində zəhərlənmə əlamətləri yaranıb.

Zərərçəkənlərdən götürülən analizlər müayinəyə göndərilib. İlkin məlumatlara görə, zəhərlənməyə "sanitar-veterinar nəzarətindən keçməyən ət məhsulu" səbəb olub.

Epidemioloji araşdırmalar nəticəsində restoranda ərzaq təhlükəsizliyi qaydalarının ciddi pozulduğu aşkar edilib, məlumatda deyilir.

Araşdırmalar davam edir. Yekunlarla bağlı əlavə məlumat veriləcək.

Zəhərlənən 13 nəfərdən 11-i evə buraxılıb, iki azyaşlı uşağın müalicəsi davam edir. Onların səhhəti qənaətbəxşdir.-02D-

Rəy yaz

Cəmiyyət

Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin

Xəbər lenti