Martda ərzaq 1,29% bahalanıb

Martda Turan Agentliyinin tərtib etdiyi 30 əsas ərzaq növündən ibarət istehlak səbətinin qiyməti 1,29% bahalanıb.

Fevralda artım 0,9% olmuşdu. Yanvarda ikinci devalvasiyadan sonra 6,4% ucuzlaşma qeydə alınmışdı.

Kələm (+55%), yumurta (+44%), un (+44%), soğan (+21%), pomidor (+17,6%), şəkər tozu (+11,2%), alma (+6,2%), toyuq əti (+3,5%) bahalanıb. Xiyar (-24,6%), kartof (-5,8%), süd (-4,8%), qatıq (-3,4%) ucuzlaşıb.

Qalan ərzaq növlərinin qiyməti əsasən sabit qalıb.

Apreldə yerli tərəvəz mövsümünün başlanması və qida rasionunda onların artması ilə bağlı qiymətlərin sabitləşəcəyi gözlənilir.

Məhsulun adı

01.03.16 tarixə olan qiymətlər

01.04.16 tarixə olan qiymətlər

Dəyişiklik (%-lə)

Mal əti

7.5

7.5

0

Qoyun əti

9.0

9.0

0

Toyuq əti

2.80

2.90

+0.10

Toyuq iç-çalatı

3.0

3.10

+0.10

Ağ balıq

35.0

35.0

0

Kərə yağı

8.90

8.90

0

Qarğıdalı yağı (1l)

3.10

3.10

0

Marqarin yağı

4.80

4.80

0

Yumurta (10 əd.)

0.90

1.30

+0.40

Şəkər tozu

0.98

1.09

+0.11

Şəkər

1.56

1.60

+0.04

Duz

0.35

0.35

0

Un (1-ci növ)

0.59

0.85

+0.26

Vermeşil

0.83

0.85

+0.02

Qarabaşaq

2.30

2.30

0

Makaron

0.83

0.85

+0.02

Düyü (uzun)

2.39

2.39

0

Süd (1l)

1.45

1.38

-0.07

Xama (100q)

0.45

0.45

0

Qatıq (250q)

1.45

1.40

-0.05

Pendir

5.0

5.0

0

Peçenye yerli

2.0

2.0

0

Kartof

0.85

0.80

-0.05

Soğan

0.70

0.85

+0.15

Xiyar

1.99

1.50

-0.49

Pomidor

2.55

3.0

+0.45

Kələm

0.45

0.70

+0.25

Alma

1.60

1.70

+0.10

Göyərti (bir dəstə)

0.20

0.20

0

 

103.52

104.86

+1.34

 

Rəy yaz

Bazarların icmalı

Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin

Xəbər lenti