Şəkər istehsalı azalır

Bu ilin I rübündə şəkər və şəkər tozu istehsalı 103,6 min ton (ötən ilin eyni dövrü ilə müqayisədə mənfi 6,4%) olub, - deyə Dövlətstatkom bildirir. Azalma tendensiyası 2012-ci ildə başlayıb, 2013-cü ildə çuğundur istehsalı indiki 5,5 min hektara düşüb.

Rəsmi məlumata görə, marqarin istehsalı 11,4% - 8,11 min tonadək azalıb.

Qalan növlərdə artım var. I rübdə Azərbaycanda çörək və çörək-bulka məmulatlarının istehsal həcmi 2014-cü ilin analoji dövrü ilə müqayisədə 1,2% - 188,7 min tona qədər, ət istehsalı (quş əti də daxil olmaqla) 1,9% - 70,9 min tonadək, kolbasa istehsalı 21,4% - 531,5 min tona qədər, süd istehsalı 3,3% - 215,9 min tonadək artıb.

Həmçinin qaymaq və xama istehsalı 1% - 1 min 174,9 tonadək, pendir və kəsmik istehsalı 4,8% -12,45 min tonadək, kərə yağı istehsalı 5,8% - 5,82 min tonadək, cem və marmelad istehsalı 1,3% - 8 min 486,8 tona qədər, təmizlənmiş duru bitki yağı istehsalı 97,4% - 16 min 853,3 tonadək artıb.

Ümumilikdə 2015-ci ilin I rübündə Azərbaycanda ərzaq məhsullarının istehsal həcmi 3,5% artıb. --17D—

Rəy yaz

İqtisadiyyat

Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin

Xəbər lenti