Üç kolbasa istehsalçısı «halal» standartı üzrə müsbət rəy alıb

Aprelin 1-də hökumətin kolbasa və sosis isytehsalçılarına məhsullardan “halal” sözünü yığışdırmaq üçün verdiyi müddət bitib. “Halal» sertifikatı almaq üçün 20 istehsalçıdan 9-u Dövlətstandartkoma müraciət edib.

Yanvarda tandartlaşdırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Komitəsi öz məhsullarından “halal” sözünü yığışdırmağı təlb edib, amma heç bir istehsalçı halal məhsul buraxmaq üçün sertifikat almayıb. «Halal» standartı isə 2012-ci ilin avqustundan qüvvəyə minib.

Standartlaşdırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Komitəsinin mətbuat xidmətinin rəhbəri Fazil Talıblı Turan-a bildirib ki, “halal” standartına uyğunluqla bağlı tədqiqatlar ölkə daxilində və xaricdə davam etdirilir. Hazırda qurumun mütəxəssisləri Hindistanda Azərbaycana kolbasa üçün ət göndərilən yerlərlə tanış olur. SMPDK təmsilçisi deyib ki, kolbasa istehsal edilən ətin 90%-i Hindistandan gətirilir.

Bu gün 9 müraciət edəndən 3-ə ilkin müsbət rəy verilib.

2013-cü ildə ölkədə kolbasa məmulatlarının rəsmi istehsal həcmi 1,8 min ton olub. 08B

Rəy yaz

İqtisadiyyat

Bizi sosial şəbəkələrdə izləyin

Xəbər lenti